De top 10 beste afkortzaag van 2024

Joep
12 Dec 2022

De beste afkortzaag vergelijken

Is voor jou de tijd aangebroken om die belangrijke klus uit te voeren? Dan heb je mogelijk de beste afkortzaag nodig. Om de beste afkortzaag te kunnen kopen, moet je wel eerst goed onderzoek verrichten. Gelukkig hebben wij dit onderzoek al volledig voor jou verricht. Het enige dat je hoeft te doen, is onze bevindingen op deze pagina door te nemen.

Laatste aanpassing: 15 jun. 2023

Wij hebben talloze afkortzaag voor jou aan een keuring onderworpen. We hebben kritisch naar de samenstelling, pluspunten en minpunten gekeken. Uiteindelijk zijn we hierdoor in staat geweest om de top 10 beste afkortzaag aan te wijzen. Check hieronder de verschillende reviews en schaf direct de beste afkortzaag aan.

Inhoudsopgave

Andere producten

De top 10 afkortzaag

1. VONROC Afkortzaag Verstekzaag 1700W Ø216MM 4900 /min Met laser, tafelverbreders diepteregeling Incl. zaagblad en

5/5

Hij is uitgerust met een krachtige 1700W motor met een toerental van 4900 per minuut, hiermee is het mogelijk om zowel harde als zachte materialen te bewerken. De afkortzaag is uitgerust met een laser, waardoor het mogelijk is om precieze sneden te maken. Tevens is de afkortzaag voorzien van speciale tafelverbreders, waardoor het mogelijk is om grotere stukken hout te verwerken. Ook is de zaag voorzien van een diepteregeling, hiermee is het mogelijk om de zaagdiepte aan te passen aan de te verwerken materialen. Als extra is de VONROC afkortzaag geleverd met een zaagblad en een stofafzuiging. Met dit zaagblad is het mogelijk om stukken van maximaal 216mm te verwerken en om door het gebruik van de stofafzuiging de werkplek stofvrij te houden. Dankzij de krachtige motor, laser, tafelverbreders, diepteregeling en de meegeleverde accessoires is de VONROC afkortzaag de perfecte keuze voor kleinere zaagklussen.

2. Einhell Dual, Radiaal Afkort- en Verstekzaag TC-SM 2131/1 1800W ø210mm 48 Tands Zaagblad Met Laser

5/5
De Einhell Dual, Radiaal Afkort- en Verstekzaag TC-SM 2131/1 1800W ø210mm 48 Tands Zaagblad Met Laser is een ideaal hulpmiddel om hout, gecoate panelen en kunststoffen mee te bewerken. De zaagkop is traploos naar links en rechts kantelbaar waardoor dubbelzijdige verstekken gemakkelijk gemaakt kunnen worden. De geïntegreerde, op netstroom werkende laser markeert de zaaglijn waarmee het werkstuk preciez uitgericht kan worden. De hoogwaardige draaitafel van de TC-SM 2131 dual beschikt over een nauwkeurige hoekinstelling waarmee schuine zaagsneden gemaakt kunnen worden. De trekfunctie van de zaag maakt het mogelijk om zelfs bijzonder brede werkstukken te kunnen snijden. Aan beide zijden zijn werkstuksteunen aanwezig om het werkstuk veilig en nauwkeurig vast te kunnen zetten. Ook beschikt deze zaag over een werkstukaanslag met naar links en rechts verschuifbare rails. De tafelinlegger is uitgerust met een schaalverdeling waarmee de werkstukbreedte kan worden afglezen. Met het hoogwaardige precisiezaagblad van hardmetaal worden krachtige en zuivere snijresultaten gegarandeerd. Om de werkplek schoon te houden is er een spaanopvangzak aanwezig, waarbij de stofopvangtrechter achter het zaagblad de zaagafvoer nog meer verbetert. Ten slotte is er een transportbeveiliging voor eenvoudige en veilige mobiliteit. De Einhell Dual, Radiaal Afkort- en Verstekzaag TC-SM 2131/1 1800W ø210mm 48 Tands Zaagblad Met Laser is een uitstekende keuze voor het bewerken van verschillende materialen. Met alle bijgeleverde functies en hulpmiddelen kunnen precieze en snelle resultaten worden bereikt. Bovendien is deze zaag ook nog eens gemakkelijk te verplaatsen.

3. Powerplus POWX075710S Afkort- en verstekzaag Telescopische zaag 1600W 210mm zaagblad- Telescopisch uittrekbaar Incl. 24

5/5

Met de meegeleverde 210mm zaagblad is het mogelijk om in veel verschillende materialen te zagen, zoals hout, metaal en kunststof. Het blad is tevens voorzien van twee zijdige tanden, waardoor je zowel in zaagsnede als verstek kunt zagen. De POWX075710S is uitgerust met een telescopisch uittrekbaar handvat, waardoor je je werkzaamheden comfortabel uit kunt voeren. De zaag heeft een kabel van 1,6 meter waardoor je meer bewegingsruimte hebt. Bovendien heeft deze zaag een vergrendelbaar schakelaar, waardoor je de zaag veilig kunt gebruiken. De POWX075710S is een krachtige afkort- en verstekzaag en wordt geleverd met 24 accessoires, waaronder een paralelgeleider, een zaagblad, een zaagblad met twee zijdige tanden, een verlengstuk en een zaagbladafdekking. Deze accessoires maken het mogelijk om je werkzaamheden nog efficiënter en professioneler uit te voeren. Met de POWX075710S afkort- en verstekzaag ben je verzekerd van precisie, kracht en comfort. Dankzij de telescopische uittrekbaarheid en de meegeleverde accessoires is deze zaag perfect voor het uitvoeren van veel verschillende klussen. De zaag heeft een krachtige 1600W motor en een toerental tot 5000min-1. De zaagkop is kantelbaar tot 45°, waarmee je schuine sneden kunt m.

4. Powerplus POWX075700 Afkort- en verstekzaag Zaag 1500W 210mm zaagblad Incl. 24 tanden zaagblad voor hout, laser en

5/5

Het geleverde 210mm zaagblad met 24 tanden is speciaal gemaakt voor het zagen van zowel hout als metaal. Het laser-richtingslicht is onmisbaar voor een strakke en precieze snede. Daarnaast is de kabelgarnituur stevig en staan de veiligheidsvoorzieningen garant voor een optimale bescherming. De zaag is ook voorzien van een spatscherm en blaasmond voor een optimale zichtbaarheid tijdens het zagen. Bovendien is de zaag voorzien van een ergonomische handgreep voor een comfortabele bediening. De Powerplus POWX075700 afkort- en verstekzaag is een professioneel en betrouwbaar gereedschap voor het zagen van zowel hout als metaal. Het zaagblad met 24 tanden garandeert je een strakke en precieze snede. De draaibare tafel en de 45° kantelbare kop zorgen voor verschillende zaagmogelijkheden. De kabelgarnituur en veiligheidsvoorzieningen garanderen je een optimale bescherming. De ergonomische handgreep en het laser-richtingslicht maken de zaag eenvoudig in gebruik. Met de Powerplus POWX075700 afkort- en verstekzaag heb je al je zaagklussen onder controle.

5. Metabo KS216M Afkortzaag 1350 W Ø 216 mm

5/5

De Metabo KS216M Afkortzaag 1350 W Ø 216 mm is een professionele en krachtige machine die je kunt gebruiken voor alle soorten snijwerk. Het vermogen van 1350 W garandeert een snel en nauwkeurig resultaat. De zaag heeft een zwaartepunt dat zorgt voor een betere controle en de zaagbladvergrendeling zorgt voor een veilig gebruik. Bovendien is het zaagblad voorzien van een diameter van 216 mm, waardoor je zelfs dikkere materialen kunt zagen. Met de geïntegreerde tafelverbredingen kun je gemakkelijk lange stukken materiaal zagen. Daarnaast is deze afkortzaag uitgerust met een stofzak om stof te verzamelen en een afkortgeleider voor een nauwkeurige snede. Deze afkortzaag van Metabo is ideaal voor professionele toepassingen. Met deze compacte en lichtgewicht tafelzaag kun je gemakkelijk een nauwkeurig resultaat bereiken. De vele functies waarover deze tafelzaag beschikt, maken het werk eenvoudiger en sneller. Bovendien is hij bestand tegen extreme temperaturen en heeft een lange levensduur. Kortom, de Metabo KS216M Afkortzaag 1350 W Ø 216 mm is een zeer krachtige en gebruiksvriendelijke machine die je kunt gebruiken voor alle soorten snijwerk.

Onze top 5 afkortzaag

Heb je de beste afkortzaag voor jou al gevonden? Als je de beste afkortzaag nog niet in de top 5 gevonden hebt, is het advies om ook even onderstaande 5 reviews door te nemen. Mogelijk sluit één van onderstaande afkortzaag nog beter op je wensen aan. Heb je wel hierboven al de beste afkortzaag gevonden? Dan is het advies om die maar zo snel mogelijk te bestellen.

6. Einhell Kap- en Verstekzaag TC-MS 2112 (1600 W zaagblad Ø 210 mm zaagbreedte 120 mm zwenkbare zaagkop)

5/5

De Einhell TC-MS 2112 heeft een zaagblad met een diameter van 210mm, een zaagbreedte van 120mm en een verstelbare zwenkbare zaagkop. De geïntegreerde sponningafvoer voert het zaagsel direct af. De aan- en uitschakelaar is gemakkelijk te bedienen. Door de rubber voetjes heb je extra stabiliteit bij het zagen. Daarnaast heeft deze machine een stofafzuiging, zodat je je werkomgeving schoonhoudt. De Einhell TC-MS 2112 is een stevige en betrouwbare kap- en verstekzaag, die een optimaal resultaat biedt bij het maken van afkort- en versteksneden in verschillende materialen.

7. Metabo Afkortzaag KGS 216 M-set

5/5

Metabo Afkortzaag KGS 216 M-set is een compact en lichtgewicht apparaat dat geschikt is voor transport met één hand. De robuuste constructie van aluminium persgietwerk staat garant voor zware eisen. Ergonomische draaggrepen en zaagkopbeveiliging maken het transport eenvoudig. Een doeltreffende spaanafzuiging wordt gerealiseerd door middel van de geïntegreerde spaanopvangtrechter. De instelling van gangbare hoeken is snel en precies dankzij de vergrendelpunten. Een laser geeft de exacte weergave van de zaaglijn weer, wat er geen batterijen nodig maakt. Traploos uittrekbare tafelverbredingen maken het ondersteunen van lange panelen, lijsten, etc. mogelijk. Met de heldere LED-verlichting is het zaagbereik goed verlicht en vereist ook geen batterijen. Hoge, zijdelings verschuifbare geleiders bieden een veilig zagen. Een materiaalklem is aanwezig voor het goed vastzetten van het werkstuk van boven of van voren. De diepteaanslag staat in staat om gemakkelijk groeven te maken. De zaagkop kan naar links gekanteld worden met een extra hoekbereik voor verdekte zaagsneden. Alle schalen en bedieningselementen zijn vanuit de werkpositie zichtbaar en intuïtief te bedienen. Het wisselen van het zaagblad is eenvoudig dankzij de asvergrendeling, waarbij de pendelbeschermkap niet hoeft te worden gedemonteerd. Metabo Afkortzaag KGS 216 M-set is voorzien van een hardmetalen zaagblad en een tweede hardmetalen zaagblad, twee geïntegreerde tafelverbredingen, een afkortgeleider, een materiaalklem, gereedschap voor het wisselen van zaagblad, een kabelopwikkeling en een spaanopvangzak. De trekfunctie voor brede werkstukken maakt het gebruik van het apparaat nog praktischer. Met deze afkortzaag zijn zelfs zware taken eenv.

8. VONROC Compacte afkortzaag kapzaag verstekzaag 2200W Ø216mm 5200 /min Demonteerbare verstekarm Trekfunctie Verstelbare

5/5

De verstekarm is demonteerbaar en voorzien van een verstelbare meetlintfunctie. Hierdoor kun jij precies zien hoe ver de zaagarm beweegt. Verder heeft de afkortzaag een geïntegreerde en verstelbare vangbak, waardoor jij veilig kunt werken. Met de afkortzaag van VONROC kun jij precies en snel werken. De afkortzaag is een perfecte uitkomst voor iedereen die meer vermogen, betrouwbaarheid, precisie en controle zoekt. Deze 2200W schuif-verstekzaag van VONROC heeft een compact schuifsysteem dat vrije ruimte achter de machine overbodig maakt. Hierdoor is deze afkortzaag geschikt voor gebruik in kleinere werkruimtes en kan dicht bij een muur worden geplaatst. Het hoge vermogen van 2200W en een hoog onbelast toerental van 5200 omwentelingen per minuut zorgen voor veel power. Na levering kun je direct aan de slag met de geleverde Ø216mm, 40 tands zaagblad. De verstekarm is demonteerbaar en voorzien van een verstelbare meetlintfunctie. Hiermee kan worden gecontroleerd hoe ver de zaagarm beweegt. Daarnaast is de afkortzaag voorzien van een geïntegreerde en verstelbare vangbak, waardoor je veilig kunt werken. Met de afkortzaag van VONROC kun je precies en snel werken. Door het hoge vermogen, de betrouwbaarheid, precisie en controle, is de afkortzaag een perfecte oplossing voor iedereen.

9. Makita LS1018LN Afkortzaag 1430W 260 x 30mm

5/5

Deze zaag is ontworpen voor precisiewerkzaamheden en heeft een krachtige 1430 Watt motor die een koppel van 40Nm levert. Door het lage gewicht van slechts 17.2kg is deze zaag makkelijk te vervoeren en te gebruiken. De Makita LS1018LN beschikt over een extra lange slaglengte van 260mm en een maximale zaagcapaciteit van 30mm. Dankzij de lasergeleide functie is het mogelijk om nauwkeurige sneden te maken. Ook is deze zaag uitgerust met een geïntegreerde LED-verlichting voor nauwkeuriger zagen. De Makita LS1018LN is een krachtige zaag die zelfs zwaar materiaal zoals multiplex en hardhout wel aankan. Deze zaag is ook veilig in gebruik dankzij de beveiligingsklep en het overbelastingsbeveiligingssysteem. Met deze afkortzaag is het mogelijk om uw houtwerk op precieze manier af te werken.

10. DeWalt DWS774SET Afkortzaag met XPS + DE7033 Onderstel

5/5
De DeWalt DWS774SET Afkortzaag met XPS + DE7033 Onderstel is een krachtig gereedschap dat is ontworpen voor intensief gebruik. Met een krachtige 1400 watt motor is de zaag in staat om zelfs de meest veeleisende materialen te verzagen met uitstekende resultaten. De ingebouwde stofafzuiging zorgt voor een schone en veilige werkomgeving. De DeWalt DWS774SET Afkortzaag met XPS + DE7033 Onderstel heeft een aantal geavanceerde functies zoals een machinaal gevlakte oplegtafel en aanslag voor de hoogste kwaliteitseisen. Verder is er een nieuwe zaagkopvergrendeling om de traverseerfunctie te blokkeren bij het verzagen van kleine werkstukken en het veilig transporteren ervan. Er zijn voorgeprogrammeerde vaste verstekhoeken van 15°, 22.5°, 30°, 45°, 90° met een snelvergrendelmechanisme tot 50° en een uitschuifbaar aanslagdeel links met schaalverdeling voor maximale steun en controle. Ten slotte is het ontwerp compact en voorzien van interne geleiderails voor een grotere zaagcapaciteit en eenvoudig transport.

Vragen over afkortzaag

Voor de selectie van de beste afkortzaag zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Nee, wij hebben een uitgebreid onderzoek verricht en talloze afkortzaag geanalyseerd. Daarbij hebben we goed gekeken naar de samenstelling, pluspunten, minpunten, prijs en kwaliteit per product. Aan de hand van deze criteria zijn wij bij de 10 beste afkortzaag uitgekomen.

Je kunt deze review met je ogen dicht vertrouwen. Deze review is namelijk door specialisten uitgevoerd en is volledig onafhankelijk. Het is dus niet zo dat één van de fabrikanten/merken een hogere positie in onze top 10 kan kopen.

Wij raden je aan om de beste afkortzaag bij een specialist te kopen. Dit doe je snel en gemakkelijk via de buttons op deze pagina.

Ons laatste woord over afkortzaag

Het selecteren van de juiste afkortzaag is overweldigend. Er zijn zoveel verschillende modellen beschikbaar met elk unieke kenmerken. Gelukkig heeft onze lijst met de top 10 afkortzagen de vele verschillende opties gemakkelijk gemaakt. Door de lijst te lezen en de producten te vergelijken die bij uw persoonlijke behoeften passen, kom je de juiste afkortzaag snel tegen. Je kunt er zeker van zijn dat je een van de beste afkortzagen op de markt krijgt. Het kiezen van de beste afkortzaag is er slechts een van de vele verantwoordelijkheden van een consument. Neem de tijd om de lijst door te nemen en de gewenste modellen te vergelijken voordat je een aankoop doet. Wees ook voorzichtig met je budget en voorkom dat je je laat leiden door de laagste prijs. Hier zijn kwaliteit en betrouwbaarheid even belangrijk als prijs. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Joep

Klussen is iets dat ik het liefste elke dag doe. Ik vind het heerlijk om in mijn eigen huis klusjes uit te voeren, maar ik doe dit ook graag voor familie en vrienden. Doordat ik al geruime tijd klus, heb ik veel kennis en ervaring opgedaan. Dat geldt voor het uitvoeren van klussen, maar ook voor de hulpmiddelen tijdens het klussen. Mijn kennis over deze hulpmiddelen deel ik graag met je op deze website.

12 dec. 2022

Hoe vind je de beste afkortzaag?

Heb je voor je komende klus een nieuw afkortzaag nodig? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat je uit veel soorten en varianten kunt kiezen. Er bestaat simpelweg niet één afkortzaag, aangezien er tal van varianten door de jaren heen aangeboden zijn.

Dit maakt het uitkiezen van de beste afkortzaag niet zozeer makkelijker. Je hebt met een divers aanbod te maken, terwijl dit ook geen alledaagse aankoop is. Graag voorzien wij je daarom hieronder van handige tips. Door goed over deze tips na te denken, vind je snel de beste afkortzaag.

Tip 1: bepaal waar je de afkortzaag voor wilt gebruiken

Wat is voor jou de reden dat je een nieuw afkortzaag wilt kopen? Dit is één van de eerste vragen waar je goed over na moet denken. Net zoals dat je goed na moet denken over het gewenste gebruik.

Het gewenste gebruik is bij een afkortzaag nogal verschillend. Klusser X gebruikt het voor klus A, terwijl klusser Y het gebruikt voor klus B. Denk daarom op voorhand goed na over de manier waarop je de beste afkortzaag wilt gebruiken.

Tip 3: denk goed over je budget na

Heb je de 10 hierboven besproken afkortzaag goed bekeken? Dan heb je opgemerkt dat geen enkel afkortzaag hetzelfde is. Dit geldt voor de samenstelling, maar ook voor het prijskaartje. Ons advies is daarom om goed over je budget na te denken. Hoeveel geld wil en kun je uitgeven aan je nieuwe afkortzaag?

Tip 2: bepaal welke eisen je stelt aan je nieuwe afkortzaag

Het is ook zaak om na te denken over de overige eisen die je hebt. Wat verwacht je bijvoorbeeld van het product? En welke andere eisen stel je aan de beste afkortzaag? Als je goed over je wensen nadenkt, kun je alvast een schifting in het flinke aanbod maken.

tools-gf3eb8f58b_1920